تبلیغات
کشاورزی نوین و پایدار - اندازه‎گیری میزان کل قندهای محلول برگ به روش تغییر داده شده اشلیگل (1986)
 
کشاورزی نوین و پایدار

طرز تهیه محلول­‎ها:

1-  محلول سولفات روی 5% : 5 گرم سولفات روی در آب مقطر حل، و به حجم 100 میلی لیتر رسانده شد.

2- محلول هیدروکسید باریم 3% نرمال: 725/4 گرم پودر هیدروکسید باریم را در آب مقطر حل، و به حجم 100 میلی‎لیتر رسانده شد.

3- محلول 5% فنل: 5 گرم پودر فنل را در آب مقطر حل، و به حجم 100 میلی‎لیتر رسانده شد.

4- محلول الکل اتیلیک 80%


روش انجام آزمایش:

1- نمونه برگی خشک شده در آون، از الك با مش 8 عبور داده شد.

2- 1/0 گرم از نمونه آسیاب شده وزن و درون فالکون ریخته شد.

3- مقدار 15 میلی‎لیتر اتانول 80% که قبلا آن را گرم نمودیم به ارلن اضافه کرده و به مدت 20 ثانیه ورتکس شد.

4- نمونه­ها در دستگاه سانتریفیوژ به مدت 10 دقیقه با سرعت 3000 دور در دقیقه سانتریفیوژ گردیدند.

تذکر1: به جای سانتریفیوژ می­توان با استفاده از قیف و کاغذ صافی نمونه­ها را در فالکون 50 میلی‎لیتری صاف نمود و 5 مرتبه آن را با 5 میلی‎لیتر اتانول شستشو و حجم آن را به 40 میلی‎لیتر رساند.

تذکر2:فاز مایع جدا شده برای اندازه­گیری قند و بخش جامد باقی­مانده برای اندازه­گیری نشاسته نگه­داری شدند.

5- فالکون­‎های حاوی عصاره به مدت 24 ساعت در آون با دمای50 درجه سانتی‎گراد نگه­داری شدند تا اتانول آن­ها تبخیر شود.

تذکر: در صورت کمبود وقت می­توان عصاره­های درون فالکون را درون پتری‎دیش ریخته و به مدت 1 ساعت در دمای 50 درجه سانتی­گراد قرار دهیم.

6- پس از تبخیر الکل، فقط جرم زرد رنگ یا سفید رنگی در کف پتری­‎ها باقی­ماند، كه با 40 میلی‎لیتر آب مقطر شستشو داده و درون فالکون 50 میلی لیتر ریخته شد.

7- به منظور حذف رسوبات اضافی و ترکیبات دیگر، مقدار 5 میلی‎لیتر از محلول 5% سولفات روی و 7/4 میلی‎لیتر از محلول هیدروکسید باریم ۳/۰ نرمال را کاملاً ورتکس کرده و به فالکون­‎ها اضافه شد.

8- فالکون­ها به مدت 10 دقیقه با سرعت 3000 دور در دقیقه سانتریفیوژ شدند.

9- مقدار 2 میلی‎لیتر از عصاره فاز مایع بعد از سانتریفیوژ به فالکون 15 میلی لیترمنتقل شد.

10- به هر لوله آزمایش 1 میلی‎لیتر محلول 5% فنل اضافه نموده، سپس به شدت تکان داده تا کف در آن ظاهر شد.

11- بوسیله پاپیتور مقدار 5 میلی‎لیتر اسید سولفوریک 98% به داخل هر یک از نمونه­ها اضافه شد.

تذکر1: مرحله 10 و 11 حتماً باید زیر هود انجام گیرد.

تذکر2: برای تهیه شاهد، 1 میلی‎لیتر فنل و سپس 5 میلی‎لیتر اسید سولفوریک 98% در یک فالکون ریخته شد.

12- پس از آماده­سازی محلول­‎ها 45 دقیقه صبر نمودیم تا رنگ محلول­ها تثبیت گردد. سپس نمونه­ها با دستگاه اسپکتروفتومتر (با استفاده از نور عبوری) با طول موج 485 نانومتر قرائت شدند.

13- استاندارد­های قند محلول در کووت دستگاه اسپکتروفتومتر ریخته و مقدار قند در طول موج  485 نانومتر قرائت، و منحنی استاندارد رسم شد. سپس میزان جذب در نمونه­های گیاهی را قرائت نموده و با قرار دادن در معادله خط مقدار قند بدست آمد.

روش تهیه استاندارد ها:

برای تهیه استاندارد های 20 ، 40 ، 60  و 80 پی پی ام گلوکز،  مقدار 2 میلی لیتر از استوک استاندارد ها را برداشته و مراحل 10 و 11 بر روی آن انجام داده شد. برای بلانک از 1 میلی لیتر فنل 5%  و 5 میلی لیتر اسید سولفوریک 98%  استفاده گردید .

برای تهیه استوک استاندارد ها ابتدا محلول 1000 پی پی ام گلوکز را تهیه کرده و سپس برای استاندارد های 20 ، 40 ، 60 و 80 پی پی ام به ترتیب مقدار 1 ، 2 ، 3 و 4 میلی لیتر از محلول 1000 پی پی ام  برداشته ودر بالن ژوژه 50 میلی لیتری حجم آن را با آب مقطر به 50 میلی لیتر رسانیده شد . سپس با استفاده از دستگاه اسپکترو فتومتر ، مقدار جذب را مشخص کرده و منحنی استاندارد رسم گردید.

منابع:

حسیبی، پ. 1386. بررسی فیزیولوژیکی اثر تنش سرما در مرحله­ی گیاهچه­ای ژنوتیپ­های مختلف برنج. رساله دکتری دانشگاه شهید چمران اهواز. ص.145.

Sheligl, H. Q. 1986. Die verwertung orgngischer souren durch chlorella lincht. Planta Journal, 47-51.

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 1396/05/15 11:22 ب.ظ
Thank you for the good writeup. It in reality was once a entertainment
account it. Glance complex to more brought agreeable from you!
By the way, how can we keep up a correspondence?
سه شنبه 1396/04/6 01:44 ق.ظ
My brother recommended I might like this website. He was entirely
right. This submit truly made my day. You cann't consider just how so much time I had spent for this info!
Thank you!
سه شنبه 1396/03/2 09:07 ب.ظ
I am in fact grateful to the owner of this website who has
shared this fantastic piece of writing at here.
پنجشنبه 1396/01/24 12:49 ق.ظ
I blog frequently and I seriously thank you for your information. This great article
has truly peaked my interest. I'm going to book mark your website and keep checking for new details about once per week.
I opted in for your Feed too.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :