تبلیغات
کشاورزی نوین و پایدار - اندازه گیری عناصر سدیم، پتاسیم به روش هامادا و النای (1994)
 
کشاورزی نوین و پایدار

ابتدا اندام هوایی گیاه برداشت شده و سپس نمونه­ها درون پاکت کاغذی قرار داده شد و در آون با دمای 60 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت خشک گردید. نمونه های خشک شده با استفاده از دستگاه آسیاب به پودر ریزی تبدیل شدند و بدین ترتیب نمونه­ها جهت انجام مراحل بعدی کار آماده شدند.

1-ابتدا 1/0 گرم از نمونه آسیاب شده را توزین و درون فالکون 15 میلی لیتری قرار دادیم.

2- 10 میلی لیتر اسید استیک گلایسیال 1/0 نرمال روی هر یک از نمونه­ها ریختیم و به مدت 24 ساعت در محیط آزمایشگاه نگهداری نمودیم.

3- پس از 24 ساعت نمونه­ها را به مدت 2 ساعت درون بن ماری (حمام آب گرم) با دمای حدود 70 تا 90 درجه سانتی گراد قرار دادیم.

 4-پس از طی 2 ساعت نمونه­ها را از بن ماری خارج نموده و توسط قیف و کاغذ صافی واتمن 41، صاف نموده، عصاره حاصل را درون فالکون 15 میلی لیتر دیگری قرار دادیم.




5-حدود 15 تا 20 دقیقه قبل از قرائت، دستگاه فلم فتومتر را روشن نمودیم تا کاملاً گرم شود. فیلتر دستگاه را بر حسب نیاز روی عنصر سدیم یا پتاسیم قرار دادیم.

6-برای کالیبراسیون دستگاه ابتدا به دستگاه آب مقطر دادیم و آنرا روی صفر تنظیم کردیم. سپس محلول استاندارد 100 ppm سدیم ویا پتاسیم را که قبلاً آماده کرده بودیم به دستگاه دادیم و آنرا روی عدد 100 تنظیم نمودیم. در واقع دستگاه را بین دو عدد 0 و 100 کالیبره کردیم.

7- سپس نمونه­ها را با دستگاه قرائت کردیم. چنانچه اعداد نمونه­ها خارج از محدوده 0 و 100 بود نمونه­ها رقیق شدند و هر چه عدد حاصل بیشتر از 100 بود نسبت رقت را بیشتر نمودیم.

8- سپس عدد حاصل از دستگاه را روی منحنی پیدا کرده و غلظت معادل آنرا به mg/Kg محاسبه نموده و عدد حاصل از منحنی را درون فرمول زیر گذاشته و میزان سدیم یا پتاسیم گیاه را بر حسب میلی گرم بر گرم به­دست آوردیم.

A= y × 100/1000 × 1000/2

y= عدد حاصل از منحنی بر اساس mg/Kg

A= میزان سدیم یا پتاسیم mg g-1

۲= وزن خشک اولیه gr

منابع:

Hamada, A. M., and EL-enany, A. E., 1994. Effect of NaCl salinity on growth, pigment and mineral element contents, and gas exchange of broad bean and pea plants. Biologia Plantarum, 36: 75- 81.

 فرانک طهماسبی. پیمان حسیبی.  موسی مسکرباشی. ۱۳۸۹. بررسی فیزیولوژیکی اثر آبیاری با آب شور از منابع NaCl و CaCl2 بر سه ژنوتیپ کلزا (Brassica napus L)در شرایط آب و هوایی اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید چمران اهواز. ۱۱۴ صفحه.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 1396/06/25 09:46 ق.ظ
You are so cool! I do not believe I've truly read something like that before.
So good to find somebody with unique thoughts on this
topic. Seriously.. thanks for starting this up. This web site is one thing that's
needed on the internet, someone with a bit of originality!
دوشنبه 1396/06/13 05:57 ب.ظ
Appreciate the recommendation. Will try it out.
سه شنبه 1396/01/29 08:36 ق.ظ
Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but
after I clicked submit my comment didn't show up.

Grrrr... well I'm not writing all that over again. Regardless,
just wanted to say fantastic blog!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :